Det är en stark och helgjuten debutroman med accelererande spänning, psykologiskt trovärdig och med flyt i språket, sannolikt mycket tack vare en välgjord översättning.

Lena Condelius, Btj

 

Jag dras in i Gregs värld och ser världen genom hans ögon. Därför är jag inte alls beredd på slutet och blir rejält överraskad! Vad var det som hände egentligen? Det är riktigt bra gjort av en författare och James Rice lyckas verkligen att skildra allting så att det blir psykologiskt trovärdigt. Snyggt och riktigt otäckt!

Fru E:s Böcker

Läs!!! Det är det enda jag kan säga, jag får skrivkramp när jag ska försöka berätta om en bok som kom så nära mig och som fick mig att känna så mycket på så kort tid. En stark läsupplevelse helt enkelt!

Midnattsord

Jag kan inte riktigt säga vad jag tycker om boken. Den väcker dock många tankar, ett brett spektrum av känslor och ett stort behov att snacka den ur systemet, vilket i sig är ett mycket gott betyg. Så nog har James Rice lyckats att skaka om mig rejält, så jo jag gillar den otroligt mycket – bara därför.

Litteraturkvalster och småtankar

Jag imponeras av James Rice och hans förmåga att skildra händelser och karaktärer med små medel. Det känns precis som att man är på plats, i bussen, vid matbordet, i klassrummet.

Det här är väldigt sorgligt, väldigt mörkt och väldigt dystert. Så otroligt, otroligt ledsam läsning, men också mycket bra. Alice och Flugan är en bok som berör och skakar om. 

Hyllan

Jisses, vilken bok. Här finns det inte många ljuspunkter, om ens någon. Det är riktigt obehagligt att få följa med i Gregs dagbok, hans tankar och känslor. De kryper in under min hud och får mig att rysa. Det är välskrivet och levande från början till slut, vilket gör det omöjligt för mig att lämnas oberörd av den.

Vargnatts Bokhylla