T R SMITH_Barn44

 

Den 1 maj har Child 44 / Barn 44 svensk biopremiär.

På Stimpla rekommenderar vi att man läser boken också. Tom Rob Smiths debutroman är en oförglömlig läsupplevelse.

Barn 44 är en brutal historia. Men också en kärlekshistoria där ett äkta par får möjligheten att upptäcka nya sidor hos varandra.

Moskva 1953. Stalins järngrepp är skoningslöst. Säkerhetspolisen utövar sin myndighet brutalt och effektivt och alla är misstänkta. I detta perfekta samhälle verkar säkerhetsofficeren Leo Demidov  en krigshjälte som också är hängiven Sovjetmedborgare och lojal mot sin arbetsgivare. Men han har börjat tvivla på ett samhälle som kommenderar sina medborgare att tro att brott inte existerar. Han misstänker att man försöker mörklägga ett barns död. Spåren, för den som vill se dem, tyder på att en kallblodig mördare går lös. Leo beslutar sig för att tillsammans med sin hustru Raisa ingripa mot denna barnslaktare. Det visar sig vara ett ödesdigert beslut.

Barn 44 har nu blivit filmatiserad och har svensk biopremiär våren 2015. Regissör är svenska Daniel Espinosa och i den kvinnliga huvudrollen syns Noomi Rapace (Flickan som lekte med elden). I andra roller ses Joel Kinnaman, Fares Fares, Tom Hardy och Gary Oldman. Ridley Scott är en av producenterna.