Den här boken imponerar. Det märks att författaren njutit under skrivprocessen, för språket flyter fram som vatten och passar väl ihop med en både suggestiv och spännande story, i gränslandet mellan fjärran folktro och skräckfylld vardag. Betyg 4

Bokdetektiven

En driven skräckhistoria med inslag av nordisk folktro som blir än mer skrämmande när den krockar med det vardagliga i Stockholmsförorten Segeltorp. Betyg 4

Rebecka Edgren Aldén, Damernas värld

 

Jag tycker verkligen om Fridas sätt att skriva och beskriva. Boken känns mycket modern, trots att det är en hel del gammal folktro i boken.  Ser verkligen fram emot att läsa fler böcker av författaren. Och jag rekommenderar absolut boken. Betyg 4 

Britt-Marie Bim Kullin

Otroligt spännande, fängslande & väldigt stark!!!

Jennies Boklista

Alltså denna var omöjlig att lägga ifrån sig! Vilken debut! Gillar man mystik, väsen och spänning måste man läsa denna! 5 av 5 möjliga, utan tvekan!

Annas Deckartips

Jag läste den nästan i ett sträck vilket i sig är ett gott betyg. Jag ville verkligen veta vad som skulle hända och jag var nyfiken på hur författaren skulle få ihop alltsammans.

…och dagarna går – bokblogg

Berättelsen flyger fram och det har varit svårt att stänga boken och sluta tänka på den de gånger jag haft annat att göra.

Vargnatts Bokhylla

Jag gillar hur författaren moderniserar inslagen av folktro och får dem att fungera i berättelsen. En riktigt stark debut av Frida Andersson Johansson.

Västmanländskans Bokblogg

Dränkt är en spännande historia som har utgångspunkt i det  vardagliga livet vilket skapar en krypande obehagskänsla. Dränkt är skickligt berättad med träffsäkert språk.

Midnatts tankar

Frida Andersson Johansson har författat en formidabel roman. Det är en avskalad och intim berättelse. Dränkt är en fängslande bok, svår att lägga ifrån sig, med stänk av nordisk folktro som grädde på moset. Stundtals är den riktigt ruggig och författaren har implementerat de övernaturliga inslagen på ett träffsäkert sätt.

Farbror Atlas 

På ganska traditionellt vis använder Frida Andersson Johansson skräckgenren för att säga något om samtiden. Men det finns också något originellt i hennes berättande, det visar sig inte minst när hon omformar gamla skrämmande motiv till sina egna.

Henrik Elstad – LitteraturMagazinet

Författaren skriver rappt och snabbt utan att tappa fokus och hennes sätt att koppla samman gammal folktro med dagens stressiga verklighet ger ordet surrealitet en ny och lite vriden innebörd. Lite feminism får man på köpet.

DAST Magazine

Frida Andersson Johansson begår en lovande debut med ”Dränkt”. De novelliknande inpassen där Näcken lockar till sig, förleder och dödar är det författaren lyckas bäst med.

Kristianstadsbladet

De novelliknande inpassen där Näcken lockar till sig, förleder och dödar är det författaren lyckas bäst med. 

Smålandsposten

Suggestivt och skrämmande, mitt i vardagen. 

Ystads Allehanda

Historien är rättfram, spännande och stundtals överraskande otäck… Författarens bakgrund som journalist och litteraturvetare lyser igenom i hennes eleganta språkbruk. Dränkt är hennes debutroman, och en lovande sådan.

Malin Liedberg, Btj -häfte 11

Ordvalet är ibland så träffande och äckligt att det sänder kalla kårar upp längs ryggraden. Det är just här som debutantens is bryts – texten når fram utan överflödiga beskrivningar och läsaren eskorteras smidigt från sida till sida. 

Dränkt är en stark debut och ett tillskott i spänningsromanernas värld. Den blandar nu och då, galenskap och realism, på ett sätt som får mig att snegla lite extra på de små och stora vattendrag jag passerar i min vardag.

Studenttidningen Lundagard.se

Dränkt fyller ”läsaren med såväl obehag som välbehag”, lovar baksidestexten. Och Frida Andersson Johansson infriar löftet. Det är en riktigt spännande skräck- och sträckläsarbok. När kommer nästa? Jag vill läsa mer av Frida.  

Det måste kännas på riktigt 

Jag minns berättelserna om Skogsrået och Näcken, som kittlade min fantasi så härligt. Därför älskar jag inslagen av nordisk mytologi och gillar också hur Frida Andersson Johansson har gjort det modernt.

Boktokig

Den gamla folktron i modern miljö fascinerar. Och Frida Andersson Johansson vet att berätta sin historia med många fler bottnar än vad som här ska återges. 

Dag Sandahl – Östra Småland

Kanske några av er såg serien Jordskott som gick på SVT under våren? Den här boken påminner lite om den. Den juniskimrande miljön som vi alla känner igen och som vi gärna vistas i, den blir plötsligt mer dovt grön och alla de gamla berättelser vi fått i oss sedan barnsben, om de varelser som lever i skogen blir till verklighet. Så, en sommarskräckis, perfekt för en varm dag på stranden! Simma inte för långt ut bara.”

Karlskrona Bibliotek