Stimplas nytillskott heter James Rice och är bosatt i Liverpool där han till vardags arbetar på Waterstones Bokhandel. Alice och Flugan är hans debutroman. Han är 27 år gammal och har tidigare fått flera kortnoveller utgivna. James skriver även låttexter ihop med vännen Josh och framför dem själv med ett tonläge som ofta beskrivs som unikt. 

Följ honom gärna på Twitter @James_D_Rice

Under 2015 publicerar vi hans mörka och otäcka men också kärleksfulla roman Alice och Flugan.

”One of the most stunning debuts I´ve read in a long time.” – Helen Walsh, författare

alice

Om Alice och Flugan. 

Det här är en bok om fobier och besatthet, isolation och mörker. Den handlar om familj, vänskap och omsorgsfullt bevarade hemligheter. Men mest av allt handlar den om kärlek. Om att finna kärlek – i vilken form som helst – och vårda den. 

Fröken Hayes har en ny teori. Hon tror att mitt tillstånd är orsakat av en traumatisk händelse i mitt förflutna som jag förträngt. Så fort händelsen avslöjas kommer mina tårar att rena mig och allt kommer bli ok och jag kommer sluta att vara rädd för Dom. Jag kommer kunna ägna mig åt idrott och inte längre få några av mina episoder. Kanske kommer jag till och med kunna prata – och prata riktigt, med riktiga s. Sanningen är att jag inte kan komma på en enda enskild barndomshändelse att berätta för henne om. Jag menar, det finns gott om dåliga minnen – Herbs död, eller den gången jag bet ett hål i min tunga, eller Finners ö, ute på båten med Sarah – men ingen av de händelserna är vad som orsakat fobin. Jag har alltid haft den. Det är Dom. Jag är bara rädd för Dom. Det är så enkelt.

Omslag: © Yan Qin Weng