Den samhällskritiska ambitionen bäddas in i sagans tilltal och struktur där barnet kämpar mot häxan och de vuxnas värld där svek, undanflykter och tidsbrist ses som axiom. Budskapet sträcker sig från vikten av att lyssna på barn, via alla människors lika värde till att kärleken saknar gränser. 

GUNILLA BERGDAHL, BTJ

Jag får vibbar av Sue Townsend… Jag vet inte om det är det genuint brittiska, de vältecknade karaktärerna eller kanske det samhällskritiska som ligger där i bakgrunden, som gör att det känns Townsendskt.

Vad Milo såg är en varm och charmig feelgood som bjuder på både skratt och fulgråt. Perfekt läsning för ruggiga höstdagar.

IHYLLAN – BOKBLOGG

Så om man vill läsa en lite gullig, enkel, och mysig bok, så kan jag absolut rekommendera denna. 

BIMS BLOGG

Vilken otroligt vacker berättelse det här är! Trots att det händer mycket jobbiga saker och att Milo dras med så mycket sorg, ilska och frustration så är det här verkligen en berättelse fylld av kärlek.

Det är ganska korta kapitel och sidorna flyger fram. Macgregor skriver vackert och väldigt berörande, det är helt omöjligt för mig att inte känna vad de här karaktärerna går igenom. 

VARGNATTS BOKHYLLA

Det är en väldigt nyttig bok att läsa, den kan nog få upp ögonen lite på var och en. Men trots sitt egentliga ganska allvarliga budskap var boken väldigt skön att läsa. Jag älskade varje minut. Betyg 5 av 5

YLVA KORT OCH GOTT – BOKBLOGG

Vad Milo såg väcker många känslor inom mig, det är en bok jag varmt rekommenderar alla som vill läsa något annorlunda. Det är en bok jag kommer att bära inom mig länge, jag älskar Vad Milo såg! Läs den! 

Den får fem stjärnor av fem möjliga (önskar jag kunde ge den tio stjärnor).

KIM M. KIMSELIUS – FÖRFATTARE

Det är en helt underbar bok om en underbar pojke. Berättelsen är så fint skriven med olika karaktärer, där var och en sticker ut. Karaktärer som stannar länge, länge hos en.

BOKTOKIG

Mina tankar dras till böcker som Kaffe med rån, och jag vill rekommendera denna till dig som vill läsa en feel good-roman som inte fastnar helt i det gulliga, utan även har något spännande att berätta.

SOFIES BOKBLOGG

Det är en viktig historia och jag gillar karaktärerna.

AGNES BOKBLOGG

Skön snubbe den där Milo! Trots dålig syn ser han det andra inte ser. En bok i min smak.

FEELGOODBIBLIOTEKARIEN

Den här boken bultar av Milos stora hjärta. Vilken fantastisk unge! Så klok, varm och bär ett alldeles för stort ansvar och en mörk sorg.  En stor bok, tack vare dess huvudperson.

PAPPERSFÅGELNS BOKTIPS