Mamman kommer med ord som mord och hon berättar om oväntad fattigdom som ledde till självhushållning – och detta leder till starka blickar in i det som varit, med rejäla frågor som klättrar allt högre på sidorna: vad gör de mäktiga männen på den svenska landsbygden, vem kladdar på vem, vad betyder grannskap och det där tidningsklippet från Hallands Nyheter?

Tom Rob Smith har verkligen tvättat texten. Han är uppenbarligen mycket varsam med orden och med känslorna och vibrationerna. Det finns en fullmåne som lyser över hans korta kapitel, men den flyttar sig, och därmed flyttar också skuggorna sig.

HELSINGBORGS DAGBLAD

Tom Rob Smiths ”Gården” är absolut en av de bästa spänningsromanerna jag läst 2014, kanske rent av en av de bästa jag någonsin läst!  Det är oerhört skickligt gjort! Man slungas direkt in i mysteriet och tvingas flera gånger ifrågasätta vad som verkligen är sant och vem man kan lita på. Han skriver med bra flyt och följa med i historien är inga problem trots alla vändningar. Betyg 5

LITTERATURMAGAZINET

Förutom att vara en spännande berättelse där läsaren hela tiden hålls i osäkerhet och lockas att ta parti för de olika karaktärerna á la Gone Girl så är det här en fin skildring av en familj som fallit sönder på grund av tystnaden. Hemlighetsmakeriet från förr finns kvar och påverkar nutiden på ett sätt som gör att hemligheterna i nuet också blir omöjliga att avslöja.

ANNA JOHANSSON – … OCH DAGARNA GÅR

Gården är en mycket spännande historia, en riktig bladvändare. Faktum är att jag läste ut den på två dagar, jag kunde inte sluta att vända blad. Kapitlen är korta, vilket gör att det är mycket lätt tänka ”bara ett till” och sen är man där. Styrkan i den här boken är hur spänningen byggs upp, under hela boken så velar jag mellan att tro på Tilde och att tro på Chris, eller att tro att det finns något tredje alternativ. Betyg 4

LOTTENS BOKBLOGG

Boken är oerhört spännande, och jag hade mycket svårt att lägga den ifrån mig. Den var väldigt oförutsägbar, och jag hade inte en aning om hur boken skulle sluta. Mycket välskriven var den, och lättläst, med ett skönt flyt i. Så jag kan verkligen rekommendera boken till alla, oavsett vilka genrer man brukar läsa. För den här boken tror jag dom flesta kan tycka om. Och jag ser verkligen fram emot att läsa fler böcker av författaren Tom Rob Smith. Betyg 4,5

BRITT-MARIE BIM KULLIN

Jag får en känsla av att Tom Rob Smith inte enbart har velat skriva en thriller, utan också en roman om hur vi ser på psykisk sjukdom. Går det verkligen att bara avfärda Tildes berättelse som sjukliga fantasier? Kan det, oavsett hur befängt det verkar, finnas någon sanning under alltsammans?

Dessa frågor tar Daniel med sig när han själv åker till Sverige och gården för att med egna ögon se och försöka förstå händelserna. Och det är här romanen blir spännande på allvar.

HALLANDS NYHETER

Jag var fast direkt! Det här är en otäckt, psykologiskt skrämmande bok, uppbyggd på ett mycket annorlunda sätt än normala böcker. 

Det är nervigt att läsa boken, svårt att lägga den ifrån sig. Det är en bok med mycket oväntat slut, något jag aldrig kunde gissa. Rekommenderar dig varmt att läsa boken.

KIM M. KIMSELIUS

Det här är en psykologisk thriller med många oväntade vändningar, förpackad med ett snyggt och suggestivt omslag, och utgiven på det lilla förlaget Stimpla Publishing, vilket gör det extra roligt att läsa den. 

I HYLLAN

Här har författaren byggt upp en thriller som är något utöver det vanliga. Det är mycket skickligt och välskrivet av författaren och jag blir sugen på att läsa mer av honom. Betyg 5 av 5

YLVA KORT OCH GOTT

Sidorna bara vänder sig. Här finns inget brutalt våld, inga utdragna tortyrscener eller skvättande blod. Spänningen är psykologisk, med lögner och hemligheter som avslöjas. Betyg: 4

TARA

Mycket bra, stark & spännande. Betyg 4

JENNIES BOKLISTA

Jag kommer säkert läsa fler böcker av denne författare, för jag gillade hur den var skriven och det raka, okomplicerade språket och såhär några dagar senare går jag fortfarande och tänker på den.

KATARINA PERSSON – E-BOKSEVANGELISTERNA

En helt annorlunda intrig! En spännande och psykologiskt mångfacetterad historia. Man får se Sverige utifrån på ett väldigt spännande sätt.

MAGNUS UTVIK – GOMORRON SVERIGE

Tom Rob Smith är rasande skicklig på att hålla kvar läsarens intresse. Gården är inte en pastisch, utan en egen och mycket spännande berättelse.

NORRKÖPINGS TIDNINGAR

En riktigt spännande bladvändare som handlar om mörka hemligheter, konspirationer och fasansfulla brott. Jag blev omedelbart fascinerad av berättelsen, redan från första sidan var jag fast. Och helt plötsligt tar historien nya, oväntade vändningar och överraskar ännu mer.

HILKKA HORSMA, MALMBERGETS BIBLIOTEK

”En briljant psykologisk thriller med krypande spänning och suggestiv stämning. Har inte läst en sådan bladvändare sedan Gone Girl. Spänning på hög nivå utan blod och splatter = bästa sortens spänning if you ask me.”

CAROLINE ERIKSSON – FÖRFATTARE

”Gården är en skrämmande roman därför att den är så trovärdig i beskrivningen av det tilltrasslade människolivet.” ”Läsaren lämnas inte i fred. Mycket är sorgligt i berättelsen och somligt är ljust.”

DAG SANDAHL – ÖSTRA SMÅLAND

”Tom Rob Smith har skrivit en högkvalitativ och mycket suggestiv psykothriller där han också rider på den skandinaviska crime-vågen och delvis använder sig av sin egen bakgrund och egna erfarenheter.”- HENRIC AHLGREN, BTJ